photo banneri2_zpsbc4ea2f7.jpg

tiistai 10. maaliskuuta 2015

Uutta asuntoa etsimässä

Nyt on ihan tosissaan lähdetty etsimään sitä uutta asuntoa. Meillä tuppaa asiat nimittäin edetä todella nopeasti kun jostain asiasta päätetään tehdä totta! Järki täytyy kuitenkin pitää mukana, koska asuntoa ollaan nyt kahden sijasta etsimässä kolmelle. Kotia ja asuinpaikkaa täytyy pohtia myös pienen lapsen kannalta. Tavoitteena kun on asua tässä uudessa asunnossa vähintään viisi vuotta ellei enemmänkin.

Tulevassa asunnossa on oltava toimiva pohja. Olemme asuneet nyt kahdessa asunnossa, joissa pohjaratkaisu on ollut meidän perheen tarpeille täysin epäkäytännöllinen. Vaikka asunto olisi kuinka kaunis, mutta jos huonekalut eivät löydä omaa paikkaansa, niin asuminen alkaa ärsyttämään. Nykyään katson ensin asuntoilmoituksista pohjakuvat ja vasta sitten miltä se näyttää sisältäpäin. Toivoisin uuden asunnon olevan myös suhteellisen uusi tai remontoitu. Sillä vältettäisiin ne asumisen jäljet (likaiset kaapit, pinttyneet tahrat, naarmut etc), joita väistämättä pääsee syntymään oli se koti mikä tahansa.

Olen aina pitänyt tummemmasta värimaailmasta sisustuksessa ja tumma lattia olisi ihana. Myös keittiön kaapistot voisivat olla tummaa puuta. Haluan että kotimme on moderni, mutta silti siellä olisi lämmin tunnelma. Ruoan tekemisestä innostuneena toivoisin myös keittiön olevan uudenaikainen. Kivitasot sekä erillinen laattalattia keittiössä kuuluvat myös haaveisiini unelmakeittiöstä. Integroidut rosteriset kodinkoneet olisivat vain pikantti lisä!
Olohuoneen toivoisin yhdistyvän kauniisti myös keittön kanssa. Avokeittiö tuo heti enemmän avaruutta ja ruoanlaiton lomassa on kiva myös seurustella muiden perheen jäsenten kanssa. Meiltä löytyy valmiiksi italialainen iso ja matala kulmasohva. Pörröinen matto, sisustustyynyt sekä ylellinen torkkupeitto pehmentäisi tätä nahkasohvan hieman kovaakin vaikutelmaa. Nykyinen olohuoneen matto on myös musta. Saattaa siis olla, että vaihdankin makuuhuoneen hopean kimallelankamaton tulevaan olohuoneesemme. Tai sitten ostan vain uuden maton.



Jottei postaus venyisi aivan tolkuttoman pitkäksi, päätin jättää kylpy,-ja makuuhuoneen unelmoinnit seuraavaan kertaan. Tällä tai viimeistään ensi viikolla olisi tarkoitus mennä katsastamaan yhtä kohdetta. Hyvässä lykyssä postauksia kirjoitellaan toukokuussa jo uudesta kodista!

Millainen sisustustyyli uppoaa teihin? 



2 kommenttia:

  1. Itseäni hiukan harmittaa että muuttaessamme taloomme, haaveilin tummasta jykevästä keittinpöydästä. Se kun tuppaa pimentämään muutenkin liian hämärää keittiötämme. Nyt haluaisin maalata sen valkoiseksi mutta hioahan pitäisi ensin... saas nähdä saanko aikaiseksi :D

    VastaaPoista
  2. Tiedän niin tuon tunteen, sama pulma meidän mustan sohvan kanssa. Tummat kalusteet ovat upean näköisiä, mutta saattavat helposti pienentää tai pimentää koko tilaa. Edellisessä asunnossa meillä oli tumma lattia ja silloin haaveilin vaaleammasta. Nyt kun ollaan päästy vaaleammalle alustalle, niin johan se mieli kaipaa taas takaisin siihen tummaan. :D Tuli mieleen, että minkä väriset keittiön tuolit ovat? Voisiko niitä vaihtaa esim. vaaleiksi tai muuten vain kevyemmän oloisiksi? Verhot on myös sellainen juttu, jolla saa nopeasti radikaalimpaa muutosta yleisilmeiseen. :)

    VastaaPoista