photo banneri2_zpsbc4ea2f7.jpg

lauantai 14. maaliskuuta 2015

Halloumi-kanasalaatti & sitruuna dressing

Muutaman pitsapäivän jälkeen mieli teki kunnon raikasta salaattia. Salaatin piti kuitenkin olla jotain muutakin kuin pelkkiä salaatinlehtiä ja vihanneksia. Kanasalaatti toimii aina ja suolainen paistettu Halloumi-juusto vie kielen mennessään. Kana sai kaverikseen vielä herkullista mangoa ja koko komeuden kruunasi sitruunainen jogurtti-majoneesikastike.


Halloumi-kanasalaatti
  • Romaine-salaattia
  • kurkkua
  • kirsikkatomaatteja
  • tuoretta mangoa
  • kanafileitä paloiteltuna
  • Halloumi-juustoa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • voita
  
 Sitruuna dressing 
  • 2 kananmunankeltuaista
  • 2dl rypsiöljyä
  • 0,5 tl dijonia
  • 0,2 tl suolaa
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 1tl raastettua sitruunan kuorta 
  • 2 rkl kreikkalaista jogurttia

Valmista ensin kastike salaatille. Vatkaa kulhossa kananmunankeltuaiset, dijon-sinappi, suola ja mustapippuri. Kaada öljyä seokseen ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää öljyä vasta kun edellinen erä on täysin sekoittunut. Seos alkaa pikkuhiljaa emulsioitumaan ja siitä tulee vaaleaa ja paksumpaa. Lisää sekaan kreikkalainen jogurtti. Mausta sitruunamehulla ja -kuorella. Laita jääkaappiin viilentymään.

Huuhtele salaatti huolellisesti ja revi siitä sopivan kokoisia paloja. Laita salaatti kulhoon ja sekoita se viilentyneen majoneesikastikkeen kanssa hyvin sekaisin. Pilko kirsikkatomaatit, kuorittu kurkku- ja mango ja lisää salaatin joukkoon. Anna maustua sen aikaa jääkaapissa kun paistat Halloumin ja kanafileet.

Paista ensin voissa pannulla ohueksi siivutetut juustoviipaleet. Halloum on valmis kun kumpikin puoli on saanut kauniin kullan ruskean värin. Kuullota sitten pieneksi silputut/murskatut valkosipulin kynnet reilussa nokareessa voita. Lisää sen jälkeen pannulle kanafileet ja paista ne kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Suolan kanssa kannattaa olla tarkkana, koska Halloum-juusto on itsessään jo niin suolaista.

Kokoa salaatti kulhoon tai suoraan lautaselle. Asettele viipaloidut kanafileet ja rapeat juustoviipaleet salaatin päälle ja kaada joukkoon maukasta sitruuna dressingiä. 

Kanalle sopii hyvin tuollainen sitruunainen kastike ja suolainen Halloum-juusto saa sopivasti pientä vastapainoa makeasta mangosta. Kannattaa kokeilla!



 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti