maanantai 23. helmikuuta 2015

Saturday dinner

Olimme lauantaina pitkästä aikaa mieheni isän luona syömässä. He olivat jälleen laittaneet pöydän
koreaksi ja kattaus oli todella kaunis. Tykkään kattaa pöydän nätisti ihan arkenakin, koska ruoasta pitää nauttia. Fiilis on aivan eri jos laittaisin vain pelkät lautaset ja lätkäisisin sen maitopurkin siihen pöydälle. Omasta kodista muuten puuttuukin ne kankaiset lautasliinat- ja renkaat. Pitääkin laittaa tämä korvan taakse, jos vaikka pukki toisi sellaiset ensi jouluna.

Koska blogin kirjoittaja on oikea ruokarakastaja, niin pitihän niistä purtavista ottaa myös paljon kuvia. Alkuruoaksi söimme Roquefort-etanoita ja pääruokana oli sisäfilettä Parmesaani-valkosipuliperunoilla. Lisukkeena toimi raikas Cantaloupemeloni-salaatti. Etanat on kyllä sellaista herkkua, että voisin syödä niitä vaikka joka päivä. Viimeksi näitä ihanan limaisia otuksia tuli syötyä minun syntymäpäivänäni viime marraskuussa. Muistan kuinka mieheni vastusti etanapannujen hankintaa, koska emme mukamas koskaan käyttäisi niitä. Nyt niistä pannuista on ehditty syödä vaikka kuinka monta etanaa. Lisäksi ne menevät niin pieneen tilaan, etteivät ne vie tilaa muilta astioilta tai ruoanlaittovälineiltä.

Suosittelen siis ehdottomasti pannujen hankintaa jos vain tykkäätte etanoista. Viikonloppuna on esimerkiksi kiva tehdä näitä jos haluaa keksiä vähän jotain ns. parempaa ruokaa, mutta ei kuitenkaan huvita ravintolaan lähteä. Etanoita myydään ihan tavallisissa ruokakaupoissa, mutta itse olen ostanut ne aina Stockan herkusta. Jos en ihan väärin muista niin etanat maksavat n. 7 euroa, joten suhteellisen edullista kun yhdessä tölkissä on n. 24 tai 48 etanaa.Viini kuuluu hyvän ruoan seuraksi, vaikkakin meidän perheessä sitä juodaan todella vähän. Noin kerran kuussa tulee ostettua yksi pullo laadukasta punaviiniä. Samppanjaa löytyy aina kaapista yllättäviä juhlahetkiä varten. Töiden puolesta viinejä tuli ennen maisteltua monta kertaa viikossa, mutta sellainen kotona tissuttelu ei ole koskaan kuulunut meidän tapoihin. Mielummin juo kerran kuussa oikeasti hyvää viiniä kuin ostaa joka viikonloppu jotain bulkkikamaa. Viinit ovat mielenkiintoinen aihealue ja niihin päästessä sisälle jää helposti koukkuun. Siis muutenkin kuin siihen kuinka monta prosenttia niissä on...

Jälkiruoaksi meitä hemmoteltiin Fazerin punaherukkajuustokakulla. Olen vain kerran elämässäni tehnyt juustokakkua. Sekin oli amerikkaiseen tapaan eli se paistettiin uunissa. Täytyy vaikka ensi viikonloppuna kokeilla saisiko sitä juustokakun aikaiseksi! Tykkään muuten valtavasti kun yhdessä postauksessa on tekstin lisäksi paljon kuvia. Luetteko te mielummin bloggaajan turinointia vai katsotteko esimerkiksi pelkät kuvat?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti