photo banneri2_zpsbc4ea2f7.jpg

tiistai 24. helmikuuta 2015

Ricotta-Mozzarella Lasagne

Italiaisen keittiön suurena ystävänä olin jo pitkään halunnut kokeilla tehdä Lasagnea nimenomaan tällä ohjeella. Vielä kun olisin tajunnut ottaa lammasta naudan jauhelihan sijasta, olisi tämä ruoka ollut enemmän kuin täydellinen! Tässä ohjeessa korvataan perinteinen valkokastike pehmeällä Ricotta- ja Mozzarellajuustolla.

 
Ricotta-Mozzarella Lasagne


 Ragùkastike
  • 700g lampaan- tai naudan jauhelihaa
  • n. 2 prk tomaattimurskaa tai valmista pastakastiketta
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 iso sipuli
  • 2 laakerinlehteä
  • oreganoa
  • kuivattua rakuunaa
  • tuoretta basilikaa ja persilijaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • paprikamaustetta  

Pasta
  •  n. 10 kpl lasagnelevyjä

Ricotta- Mozzarella täyte
  • 250-500g ricottaa
  • 250g-500g mozzarellaa
  • basilikaa
  • persilijaa
  • 2 munaa
  • parmesaania

Valmista ensin Lasagnelle ragukastike. Pilko sipuli- ja valkosipuli pieneksi silpuksi ja kuullota hetken aikaa oliiviöljyssä kuumalla pannulla. Lisää joukkoon jauheliha ja ruskista kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kaada joukkoon molemmat tomaattimurskat tai pastakastikkeet. Mausta kuivatulla oreganolla, rakuunalla, ja paprikamausteella. Lisää myös mukaan pari laakerinlehteä antamaan makua (muista kerätä pois ennen uuniin laittamista). Anna kastikkeen hautua ja kuplia rauhassa n. 20min-2h. Mitä kauemmin maltat hauduttaa sitä maukkaamman kastikkeen saat. Muista välillä käydä sekoittamassa ja lisää mausteita tarpeen mukaan. Lisää myös tarvitettaessa suolaa ja pippuria. Loppuvaiheessa silppua sekaan hieman myös tuoreita yrttejä.

Keitä pastalevyt kuumassa suolatussa vedessä al dente. Laita levyt lepäämään lautaselle siksi aikaa kun valmistat ricotta-mozzarella täytteen.

Kaada ricotta ja pieneksi pilkottu mozzarella sekoituskulhoon. Lisää joukkoon hienoksi silputtu basilika sekä persilija. Raasta joukkoon reilusti parmesaania ja sekoita vielä joukkoon kaksi kananmunaa.

Kokoa Lasagne kerroksittain:
  • ragukastike
  • ricotta-mozzarella täyte 
  • lasagnelevyt  
(Viimeinen kerros on ricotta-mozzarella täytettä)

Raasta päälle vielä kunnolla parmesaania ja paista 175 °C asteessa noin 50 min foliolla peitettynä. Ota folio pois, ja paista 225 °C asteessa, kunnes on pinta on hieman ruskea. Anna lasagnen vetäytyä hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti