Lehtikaali on superfood, joka sisältää elimistölle tärkeitä ravintoaineita. Tämä ihmekaali sisältää paljon vitamiineja. Siinä on paljon rautaa, c-vitamiinia, sekä karoteenia, kalsiumia ja huimasti proteiineja. Lehtikaali sisältää myös paljon k-vitamiinia.
Lehtikaalisipsit
- 1 ps (n. 200g) lehtikaalia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 sitruunan mehu
- hienonnettua merisuolaa
- mustapippuria
- paprikamaustetta
Laita uuni lämpenemään 150-asteiseksi. Huuhtele lehtikaali ja kuivaa se huolellisesti. Kosteina sipseistä ei tule rapeita. Poista lehdistä ruoti ja revi sopivan kokoisiksi paloiksi. Helpoin tapa on, taittaa lehti ensin kahtia, ja sitten leikata ruoti pois. Laita lehdet kulhoon ja kaada sekaan oliiviöljy, sitruunan mehu ja mausteet. Suolan kanssa kannattaa olla varovainen ettei sitä mene liikaa.
Levitä lehdet tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille mahdollisimman väljästi. Paahda niitä uunissa n. 30 minuuttia. Käännä sipsejä 15 minuutin kohdalla. Tarkkaile sipsien kypsymistä, sillä paahtoaika riippuu ihan uunista. Sipsien kuuluu olla reunoilta hieman ruskeita.
Anna lehtikaalisipsien jäähtyä rauhassa ennen tarjoilua.
Pidin näiden terveellisten sipsien erittäin voimakkaasta mausta ja rapeudesta. Tulen varmasti kokeilemaan näitä salaateissa ja pääruoan lisukkeena. Ihan niin hyviä nämä eivät olleet, että se Taffel-pussi jäisi kauppaan sipsinälän yllättäessä! ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti