torstai 14. toukokuuta 2015

Sitruunajuustokakku

Juustokakku on ollut to do-listalla jo ties kuinka kauan! Kerran aikaisemmin olen leiponut amerikkalaisen version, mutta tämä kylmä versio on odottanut vain sopivaa hetkeä. Vihdoin päätin ottaa härkää sarvista ja pyöräyttää äitienpäivän kunniaksi suklaapossun blogista löytämäni sitruunaisen juustokakun. Täytyy vain sanoa, että voihan pojat! Taivaallisen hyvää juustokakkua!!! Tämä ohje on tosiaan vielä ilman liivatetta. Helppo ohje tällaiselle juustokakku noviisille. Rustiikkinen ulkonäkö sopii kotioloihin ja kakun pintaa voi hyytymisenkin jälkeen vielä silotella. :-)


Sitruunajuustokakku (n. 26cm irtopohjavuoka)

  • 30 kpl Marie-keksejä
  • 150 g valkosuklaata
  • 800 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 5 dl kuohukermaa
  • 3 dl sokeria 
  • 8 rkl sitruunan mehua (n. 2 sitruunan mehu)
  • 2 sitruunan raastettu kuori

Murskaa Marie-keksit pieneksi rouheeksi. Itse laitoin ne hedelmäpussiin ja hakkasin puisella lihanuijalla. :-D Seokseen saa jäädä isompiakin paloja, riittää että suurin osa kekseistä on pienempää rouhetta. Sulata valkosuklaa kattilassa pienellä lämmöllä, mutta varo ettei se pala pohjaan. Sekoita valkosuklaa keksimurskan joukkoon.

Voitele n. 26cm irtopohjavuoka. Kaada keksi-valkosuklaamurska vuoan pohjalle ja levitä tasaisesti.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Purista kermavaahdon joukkoon sitruunan mehu ja raasta kuori pieneksi raasteeksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja sokeri. Maista ja lisää sokeria ja sitruunaa makusi mukaan.

Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Laita vuoka jääkaappiin n. 6 tunniksi tai pidä mielellään yön yli. Kun täyte on hyytynyt, irrota vuoka ja siirrä kakku tarjoilu-alustalle. Koristele tuoreilla sitruunoilla, sitruunaraasteella ja sitruunamelissalla.

Herkullisia kakkuhetkiä! :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti