photo banneri2_zpsbc4ea2f7.jpg

maanantai 25. toukokuuta 2015

LUNCH

Aamupalan sanotaan olevan se päivän tärkein ateria. Valitettavasti omalla kohdallani aamiaisen virkaa toimittaa lounas. Max tykkää nukkua aamulla pitkään ja sehän sopii myös tällaiselle aamuniselle äidille paremmin kuin hyvin. Eli siinä vaiheessa kun normaalit ihmiset syövät lounasta, niin me heräilemme aamupalalle.

Haluan kyllä muuttaa meidän unirytmiä, koska ne menevät ihan ristiin miehen unirytmin kanssa. Olisi kiva päästä yhtäaikaa sänkyyn ja nukahtaa käsi kädessä. Lapsen saamisen myötä parisuhde tuppaa muutenkin jäämään vähäksi aikaa hieman taka-alalle. Elämän prioriteetit hakevat paikkaansa ja kaikkea ei vain voi tehdä samalla tavalla kuin ennen. Onneksi tässäkin asiassa puhuminen auttaa. Äitini sanoo aina, että pitää puhua, puhua ja puhua. Pitää puhua niin kauan kunnes asiassa ei ole enään mitään puhuttavaa. Tätä äidin viisasta neuvoa olen noudattanut ja välttänyt monet turhat riidat. Aikaisemmin mietin asioita vain omassa päässäni ja mitättömän pienet asiat saivat liian suuret mittasuhteet ja kasvoivat kuin lumipallo.

Olemme myös alusta lähtien tiedostaneet, että vauvavuosi tulee olemaan rankka ja pistää myös parisuhteen välillä koetukselle. Ymmärrän siis hyvin kun sanotaan, ettei lasta saisi hankkia laastariksi suhteelle. Pitää kuitenkin miettiä että jos eroon päädytään niin mukana on myös yksi aivan avuton osapuoli, joka tulee kärsimään vanhempiensa erosta paljon raskaammin kuin vanhemmat itse.

Niin, mutta lounaastahan minun piti kertoa! Tänään lounaaksi tein siis itselleni tomaatti-mozzarellasalaatin. Siinä on salaatti, jota voisin mättää napaani vaikka jokaisella päivän aterialla. Se on vaan niin taivaallisen hyvää ja mikä makujen harmonia! Yllättävää kyllä, silti tätä salaattia tulee tehtyä kotona todella harvoin. Kesällä mökillä se on aika vakio, mutta kotona sitä ei vain muista vaikka niin herkkua se onkin. Nämä kolme raaka-ainetta vain toimivat yhdessä! :-)





Tässä taannoin kerroin myös, että yritämme mieheni kanssa nyt vähentää herkkujen syömistä viikolla ja niinpä limpparitkin ovat keskellä viikkoa pannassa. Toki poikkeuksia on ja onhan tuosta säännöstä tullut taas lipsuttua aika lailla... tänään kuitenkin ruokajuomana oli ihan vettä. Harmi kun sitruunat olivat loppu niin jouduin tyytymään muutamaan hassuun sitruunamelissan lehteen vesilasissa.

Aurinkoista alkuviikkoa kaikille! :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti