keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Aromahieronta - rentoutuneempi keho ja mieli!

Sain rakkaaltani ihanan äitienpäivänlahjan, nimittäin pienen rentoutumishetken kauneushoitolassa. Hän oli valinnut minulle Aromahieronnan, joka on yksi Aromaterapian hoitomuodoista. Hieronnan tehoaineina käytetään kasveista uutettuja eteerisiä öljyjä. Eteeriset öljyt imeytyvät hieronnassa ihon kautta elimistöön ja hoitavat kehoa solutasolla asti. Hoidolla voidaan vaikuttaa mm. stressin oireisiin, päänsärkyihin, mielialaan jne.
Aromahieronnassa yhdistyvät sidekudos-, lymfa- ja klassinen hieronta. Kehon pehmytkudoksia käsitellään sivellen ja kevyesti painellen. Hieronnan vaikutus ulottuu ihon ja ihonalaisen sidekudoksen kautta autonomiseen hermostoon ja verenkiertoon sekä sisäelimiin. Eteeriset öljyt vaikuttavat myös aivojen tunnekeskukseen. Hieronnassa käytettävillä tuoksuilla on oma tehtävänsä  ja ne vaikuttavat ihmiskehoon eri tavalla. 

Hoidon alussa valitsimme ensin yhdessä hoitajani kanssa minulle sopivat öljyt. Kerroin haluavani jotain mikä auttaisi väsymykseen ja antaisi energiaa. Kaikista eniten nenääni miellytti kirpeä mandariini ja mausteinen rosmariini. Mainitsin myös että imetän vielä, joten öljyjen tulisi olla sellaisia jotka sopivat myös imettävälle äidille.

Mandariini: Lempeä mandariini virkistää ruoansulatusta vatsan, maksan ja sapen toimintaa edistäen. Se lievittää myös särkyjä ja sopii hellävaraisena myös odottaville äideille.

Rosmariini: Mausteinen rosmariiniöljy virkistää ja poistaa väsymystä. Sillä on myös positiivisia vaikutuksia verenkiertoon ja ruoansulatukseen. Rosmariinin sanotaan myös parantavan muistia ja poistavan kipuja.

Hoidon alussa hoidettava on vatsallaan hierontapöydällä lämpimästi peiteltynä. Ensin käsitellään lempein ottein selkä ja jalat takaa. Välillä hoidettava kääntyy ja edetään jaloista käsiin ja lopuksi tehdään lempeä rentouttava kasvojen ja delkotee-alueen hieronta. 

Kokonaisvaltainen hoito rentouttaa kireät lihakset ja virkistää mieltä. Hoidon lopputuloksena on rauhallisempi ja rentouneempi olo ja mieli! :-) Aromahierontaahan suositellaan sarjahoitona 3-5 kertaan.

Olen todella tyytyväinen hoitoon ja tuntuu että olo olisi pirteämpi eikä lihakset olisi enään niin jumissa. Pelkästään tunnin hiljaisuus taisi tehdä tälle äidille ihmeitä! ;-) Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan jos kaipaatte pientä luksus hemmotteluhetkeä itsellenne!

Lähden kohta pojan ja koirulin kanssa äitini luokse niin saatte tekin joskus niitä asukuvia. Aurinkoista päivää kaikille! :-)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti