tiistai 27. tammikuuta 2015

Throwback to Dubai part1

Kolme vuotta sitten tammikuussa vietimme viikon Arabiemiraateissa. Siinä oli kyllä lomamatka parhaimmillaan. Dubain infrastruktuuri sai meidät kaikki haukkomaan henkeä. Puhumattakaan kaduilla kiitävistä luksusautoista ja ostoskeskuksista joiden läpi käymiseen ei riitä edes yksi kokonainen päivä. Matka oli kaikin puolin niin onnistunut, että suunnitelmissa olisi lähteä sinne vielä uudestaan. Kuuden tunnin lentomatka on juuri sopivan pituinen, eikä itse matkustamiseen mene puolet lomasta.

Hotelli

Majoittauduimme hotelliin nimeltä Jumeirah Bonnington Lake Towers. Se sijaitsee saman nimisellä alueella, noin 20 minuutin ajomatkan päässä keskustasta. Alue on nimetty neljän sitä ympäröivän tekojärven mukaan. Hotellin valinta osui nappiin ja tämä ylellinen viiden tähden hotelli tarjosi loistavat puitteet tälle unohtumattomalle lomamatkalle. Vietimme monta iltaa hotellimme kattoterassilla cocktaileja nauttien. Eräänä iltana viinibaarissa oli suomalainen pariskunta esiintymässä. Nainen lauloi ja mies säesti pianolla. Todella lahjakas parivaljakko! Huonepalvelun menukin tuli aamiaisen aikaan koluttua melkein läpi kun halusimme nauttia aamun ensihetkistä vain kahdestaan. Hotellin kattokerroksessa matkailijoita hemmmotteli myös moderni kuntosali, sekä uima-allas josta oli upeat näkymät Dubain yli. Palvelu hotellissa oli enemmän kuin erinomaista ja huomaa kyllä kuinka tämä turismilla elävä paikka pitää turistejaan hyvänä.Liikkuminen

Metroasema sijaitsi vain viiden minuutin matkan päässä, mutta pääasiassa kuljimme taksilla. Dubai on turvallinen matkakohde eikä rikollisuutta tarvinnut pelätä. Metrot ja metroasemat ovat todella siistissä kunnossa ja sillä kulkeminen on melko nopeaa. Lippu maksaa alle euron, ja alle viisivuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi. Naisille ja lapsille on varattu omat paikat metrossa, mutta me mieheni kanssa matkustimme ihan samassa vaunussa. Metroraide kulkee korkealla, joten sieltä näkee
hyvin ympärille.

Paikallisliikenteessä toimivat vyöhykemaksut. Matkalippu oikeuttaa sekä metrossa että bussilla matkustamiseen. Vesibussit ovat myös helppo tapa siirtyä paikasta toiseen. Dubaissa vesibussit liikennöivät eri laituripisteiden välillä. Hotellilta kannattaa kysyä reittikarttaa. Siitä on helppo katsoa mihin kaikkialle haluaa mennä ja tutustua. Me matkustimme vesibussilla tutustumaan Dubain vanhaan kaupunkiin.

Dubaissa tiet ovat erittäin hyvässä kunnossa, mutta holtittomasta liikennekäyttäytymisestä kertovat sen onnettomuustilastot. Liikennemerkit ovat sekä arabiaksi että englanniksi. Ostoskeskuksista löytyy suuret pysäköintihallit ja parkkipaikkoja löytyy jokaiselle Ferrarille tai Lamborghinille.

Syöminen 

Meille tuli kokonaan yllätyksenä että kaikki ruokapaikat Dubaissa sijaitsevat hotellialueilla tai ostoskeskuksissa. Muistan kuinka yhtenä päivänä talsimme vanhassa kaupungissa monta kilometriä löytämättä ainuttakaan ruokapaikkaa. Kiertelyn päätteeksi saimme onneksi jostain kadunkulmasta taksin ja suuntasimme keskustaan syömään. Luksushotelleista ja ostoskeskuksista löytyy jokaiselle jotakin.

Dubain ruokakulttuuri on sekoitus erityisesti arabialaista ja libanonilaista keittiötä. Kaupungissa on myös muut keittiöt hyvin edustettuina ja sieltä löytyy ruokapaikkoja joka lähtöön. Kunnon kulinaristi pääsee kutkuttelemaan makuhermojaan japanilaisessa huipputason ravintola Nobussa, mutta syödä voi hieman perinteisemminkin.

Yöelämä Dubaissa on vilkasta, mutta bilettäminen on rajattu hotellien sisätiloihin. Julkisella paikalla ei sovi esiintyä humalassa. Hotelleista löytyy myös tyylikkäitä cocktail-loungebaareja, jossa ammattitaitoiset baarimikot loihtivat upeita drinkkejä (elämäni paras Mai Tai). Kannattaa kuitenkin muistaa että klo 17-19 on alkoholin myynti ja nauttiminen kiellettyä.

Nähtävää

Burj Khalifa - tällä hetkellä maailman korkein pilvenpiirtäjä. Rakennus on huikeat 828 metriä korkea ja siinä on 160 kerrosta. Se näkyy kaikkialle Dubaissa. Vierailijat pääsevät näköalatasolle 124:nteen kerrokseen. Ystävämme kävivät näköalatasanteella, mutta me emme päässeet koska torniin oli monen päivän jonot. Suosittelenkin halukkaita varaamaan liput etukäteen verkosta.


Bur Al Arab - Dubaista löytyy myös harvinainen seitsemän tähden hotelli. Purjeen muotoinen luksushotelli on majoittanut mm. Beckhamien perheen heidän siellä käydessään. Burj Al Arab tarjoaa ylellisiä sviittejä, joiden viikkohinta pyörii 10 000e tienoilla. Hotellissa kannattaa silti käydä nauttimassa iltapäiväteetä joka rokottaa lompakkoa n. 100e. Ehdottomasti yksi Dubain once in a lifetime-kokemuksista.


Palmusaaret - Persianlahdella Dubain edustalla komeilee ryhmä saaria meressä, jotka ovat palmun muotoisia. Ne ovat maailman suurimmat ihmisen tekemät saaret. Näitä kivestä ja hiekasta rakennettuja tekosaaria on kolme (Jumeira, Jebel Ali ja Deira). Me kävimme tutustumassa Jumeiran palmusaareen. Saarelta löytyy mm. luksushotelleja  ja Atlantis hotellin Aquaventure – vesipuistossa on hauskaa tekemistä perheen pienimmille kuin vähän isommillekin.The Dubai Fountain - Yksi Dubain suosituimmista nähtävyyksistä on sen tanssiva suihkulähde. Se sijaitsee Burj Khalifan ja Dubai Mall:in juurella. Suihkulähteessä on yhdistetty vesi, valo ja musiikki upeaksi kokonaisuudeksi. Suihkulähde ampuu vettä melkein kahden metrin korkeuteen. Esitystä pääsee seuramaan joka ilta klo 18 jälkeen ja ne ovat noin puolen tunnin välein.Dubaissa riittää niin paljon nähtävää ja koettavaa, että postaus tulee saamaan vielä jatko-osan. 
Seuraavassa postauksessa vielä vinkkejä mitä kannattaa tehdä, missä shoppailla ja mitkä olivat meidän suosikkipaikat Dubain huikeassa yöelämässä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti