photo banneri2_zpsbc4ea2f7.jpg

lauantai 24. tammikuuta 2015

Jogurttijäätelö ilman jäätelökonetta


Tässä tulee lupaamani jäätelöresepti ilman jäätelökonetta. Tosin omia kuvia ei ole nyt tarjolla, koska Murphynlaki päätti puuttua peliin ja kipeän jalan lisäksi kamerasta loppui akku! Lisään kuvat valmiista jäätelöstä vaikka sitten jälkikäteen. Pääasia että saan reseptin julkaistua kun niin sitä lupailin. :)

Käytin jäätelön tekemiseen glukoosisiirappia, joka notkistaa jäätelömassan ja estää suurten jääkiteiden muodostumista. Tämän ansiosta myös kotitekoiseen jäätelöön saadaan sametin pehmeä rakenne, ilman että siihen tarvitaan jäätelökonetta. Glukoosisiirappia löytyy ihan tavallisista hyvinvarustelluista ruokakaupoista leivontatarvikkeiden kohdalta. Jäätelön voi tehdä myös ilman tuota glukoosisiirappiakin, mutta itse olen aina sitä käyttänyt. En ole oikein koskaan pitänyt jogurttijäätelöstä, mutta tämä upposi kuin häkä!
  

Jogurttijäätelö n. 1l


  • 5 kananmunan keltuaista
  • 3dl kuohukermaa
  • 1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
  • 0,5dl sokeria
  • 2 ½ dl turkkilaista jogurttia
  • mausteita: kaakao, suklaarouhe, marjoja jne.

Vispaa kuohukerma vispilällä tai sähkövatkaimella pehmeäksi kermavaahdoksi.Vatkaa keltuaiset, sokeri ja glukoosisiirappi kunnes seos muuttuu vaaleaksi. Lisää jogurtti ja sekoita seos puuhaarukalla sileäksi. Nostele kermavaahto varovasti keltuaisseoksen joukkoon ja lisää haluamasi mausteet huolettomasti sekoittaen. Mitä vähemmän sekoitat sen kuohkeampi on lopputulos. :)

Mausteina olen käyttänyt Pirkka Tummasuklaa ja kaakaokrokanttia, kaakaojauhetta ja marjoja. Voit myös jättää mausteet pois ja lisätä hieman vain vanilliinisokeria. Jos haluat tehdä kahta erilaista jäätelöä, jaa maustamaton jäätelöseos kahteen kulhoon ja mausta haluamasi tavalla. Näin saat kahta makua vaivatta! 

Kaada seos pakasteastiaan tai -rasiaan, siirrä pakastimeen ja jäädytä n. 4 tuntia tai seuraavaan päivään. Sekoita jäätelöseosta pakastimeen laittamisen jälkeen tunnin välein noin 3-4 kertaa. Ota jäätelö sulamaan n. 15 min ennen tarjoilua. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti