
- 2kpl bataatteja, romainesalaattia, terttutomaatteja ja cheddarjuustoa.
- 700g jauhelihaa, 2 kananmuna, 1 iso punasipuli, 3rkl kreikkalaista jogurttia. puolikas punainen chili, tuoretta timjamia, suolaa ja pippuria.
- fetajuustoa n. 200-250g, 3rkl kreikkalaista jogurttia, 1 valkosipulin kynsi, tuoretta timjamia ja minttua sekä puolikkaan sitruunan mehu.
1. Huuhtele bataatit vedellä ja leikkaa niistä noin 1cm paksuja siivuja. Aseta siivut vierekkäin pellille leivinpaperin päälle tai uunivuokaan. Kaada päälle hieman oliiviöljyä ja paista uunissa 225-asteessa noin 20 min tai kun bataatit ovat saaneet hieman väriä ja tuntuvat pehmeiltä.
2. Sekoita jauhelihan kanssa kulhoon kaksi kananmunaa, hienoksi pilkottu punasipuli ja 3rkl kreikkalaista jogurttia. Mausta seos suolalla, pippurilla, chilillä, tuoreella timjamilla sekä mintulla. Muotoile seoksesta pienen pieniä pihvejä ja
paista ne voissa pannulla.
3. Fetakastike:
Kastikkeeseen tarvitset fetajuustoa (n. 200-250g) ja kreikkalaista
jogurttia (3
rkl). Murskaa ensin feta haarukalla ja lisää sekaan kreikkalainen
jogurtti, sekä pieneksi silputtu valkosipulin kynsi. Mausta kastike
suolalla, pippurilla, tuoreella timjamilla, mintulla ja puolikkaan
sitruunan mehulla. Jos haluat kastikkeesta tasaisempaa ja juoksevampaa,
voit sekoittaa kaikki aineet suoraan blenderissä.
4. Kokoa burgeri bataattisiivujen väliin. Pihvin ja kastikkeen lisäksi
täytteiksi laitoin romainesalaattia, terttutomaatteja sekä cheddarjuustoa. Nam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti