photo banneri2_zpsbc4ea2f7.jpg

maanantai 8. joulukuuta 2014

Mausteinen inkiväärijuoma


Ulkolämpömittari näyttää vieläkin plussaa, mutta silti vilunväristykset saavat tämän vilukissan kaivautumaan visusti torkkupeiton alle. Kylmän saa onneksi karkoitettua kupilla kuumaa ja niinpä ystäväni vinkistä innostuneena päätin kokeilla jotain muuta sen perinteisen jouluglögin sijaan. Kuumat juomat ovat aina kuuluneet ravintoloiden drinkkilistoille, mutta etenkin näin talvisin niissä on tarjolla sesonkiin sopivia hieman erikoisempia vaihtoehtoja. Kävin tässä taannoin anoppini kanssa lounaalla lempiravintolassani Bulevard Socialissa ja siellä sain maistaa raikasta inkiväärin makuista alkudrinkkiä. Kotitaloudesta harvoin löytyy täysin samoja raaka-aineita kuin ravintoloista, joten kehittelin oman versioni lempi ravintolani drinkistä. Inkiväärillä on myös tunnetusti hyviä terveysvaikutuksia ja se on erinomainen flunssalääke.


Mausteinen inkiväärijuoma

6-8dl vettä
pala inkivääriä n. 4cm

2 kanelitankoa
2 sitruunaruohoa
1 sitruuna
hunajaa
tuoretta korianteria


1. Kaada vedenkeittimessä kuumennettu vesi kattilaan. Lisää joukkoon viipaloitu inkivääri (ei tarvitse kuoria), kanelitangot ja sitruunaruohon palaset. Sitruunaruoho kannattaa myös leikata muutamaan osaan niin maku irtoaa paremmin.

2. Halkaise sitruuna ja purista mehu kattilaan. Voit myös jättää sitruunan puolikkaat kattilaan muiden ainesten kanssa tuomaan lisää makua.

3. Keitä seosta hiljalleen ja lisää loppu vaiheessa hunaja. Heitä vielä pienen pieni nippu tuoretta korianteria ja anna maustua hetki.

4. Siivilöi juoma laseihin ja tarjoile.



Mausteisen inkiväärijuoman seurana minulla oli päärynäjogurttia, jonka päälle paahdoin kourallisen Cashewpähkinöitä ja ripaus kanelia koristeeksi.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti