maanantai 6. heinäkuuta 2015

Kesäkaupunki Porvoo

Tässä "vähän" kuvamateriaalia meidän Porvoon reissusta. Itselleni kaupunki on kovin vieras, mutta onneksi meillä oli Maxin kanssa oma matkaopas mukana! Maxin kummitäti nimittäin tuntee paikat, ja hän esitteli mielellään meille tätä idyllistä kesäkaupunkia.

Omat kokemukseni tästä pikkukaupungista rajoittuvat johonkin kymmenen vuoden päähän. Ellei sitten yhtä baarireissua lasketa mukaan. Muistan vain, kun silloin nuorempana koko reissun kohokohta oli visiitti Brumbergin tehtaanmyylässä. Nyt lakut jäivät saamatta, sillä myymälä oli harmiksemme ehtinyt juuri mennä kiinni!

Kuuman automatkan jälkeen suunnistimme heti ensitöiksemme syömään. Jokirannasta löytyikin kaunis ja viihtyisä kesäravintola nimeltä Wilhem Å. Ravintola on suosittu koko perheen ruokaravintola, jonka hinnat eivät päätä huimaa. Listalta löytyy mm. herkullisia salaatteja, keittoja ja hampurilaisaterioita. Syömään pääsee myös vesiteitse, ja oman veneen saa kiinnitettyä näppärästi suoraan terassin kylkeen. Ei hassumpaa! :-)


Jokirannasta siirryimme kaupungin mukulaisille kaduille kohti vanhaa kaupunkia. Porvoo on kaksikielinen ja ihmisten iloisesta puheensorinasta kuului lähes poikeuksetta, meidän toinen kielemme ruotsi. Turisteja suuresta ihmismassasta huolimatta en juurikaan nähnyt, vaan lähes kaikki ihmiset taisivat olla paikallista väkeä.

Vanhakaupunki on aivan pienen kävelymatkan päässä jokirannasta. Kauniit pastellin sävyiset vanhat puutalot kuuluvat sen yleisilmeeseen. Sokkeloisten kapeiden katujen varsilla voi tehdä ostoksia pikku putiikeissa tai vain ihailla upeaa vanhaa arkkitehtuuria. Taiteen ystävät voivat myös pistäytyä taidenäyttelyssä.
Maalaisromantiikkaa henkivästä kaupungista löytyy myös useita ravintoloita. Timbaali on tunnettu sen herkullisista etanoistaan. Ravintolalla on nykyään myös viihtyisä kesäterassi.


Sellainen on kesäinen Porvoo! Suosittelen ehdottomasti käymään, jos ette ole vielä käyneet. Helsingistä ajaa Porvooseen n. 30 minuuttia ja bussillakin pääsee alle tunnissa. Kesäiseen päivään voi myös yhdistää Porvoo risteilyn, joka liikennöi Kauppatorilta. Ennen kotiin lähtöä kannattaa ehdottomasti vielä pistäytyä Brumbergin myymälässä ja viedä kotiin suussa sulavia mansikka suukkoja!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti