- 750g sika-nautajauhelihaa
- 2 dl tomaattimurskaa
- 1 dl jalopeno chilejä tai 4-6 rkl chilijauhetta
- 2 pientä sipulia
- 2 rkl valkosipulimurskaa
- 2 dl kermaa
- 1 pnt basilikaa
- 2 kananmunaa
- 8 rkl korppujauhoja
- 300 g juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
- 2 dl tomaattipyrettä
- 2 dl punaviinietikkaa tai punaviiniä
- 2 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- 1-2 dl juustoraastetta
- mustapippuria
Kiehauta kaikki ainekset keskenään ja sekoita tasaiseksi massaksi. Muista tarkistaa maku!
Hienonna sipuli ja valkosipuli, kuullota ne tilkassa oliiviöljyä. Sekoita toisessa astiassa jauheliha, korppujauhot ja kerma. Painele massa tasaiseksi. Sekoita tomaattimurska sipulien joukkoon. Pilko chilit ja lisää ne, sekä juustoraaste lihapullamassaan. Lisää kananmunat ja sekoita hyvin. Mausta lihapullamassa suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon tomaattimurska-sipuliseos, sekoita tasaiseksi ja kiinteäksi massaksi. Muotoile tasaisen kokoisia lihapullia ja asettele ne voideltuun uunivuokaan.
Kaada tomaattisoosi vuokaan pullien päälle, ripottele päälle vielä kerros tuoretta basilikaa ja juustoraastetta. Paista 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Nauti pastan kanssa! :-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti